janeriks
Hjem Bøker Auksjoner Engelsk/English
Hobbyer Om janeriks
Tilpasset søk

In Association with Amazon.co.uk

 In Association with Amazon.com

Tradera.com

 

Hjem

Guillou og Persson som privatdetektiver

Filmografi

 

Leif G W Persson

[16.10.04] Jan Guillou med ny roman - denne gangen en politiroman – Tjuvarnas marknad. Les mer! Kjøp den svenske utgaven hos Akademibokhandeln.

[15.09.03] Leif G. W. Persson med enda ny kriminalroman: En annan tid, ett annat liv. Her møter vi Jarnebring og Lars Martin Johansson igjen, og Anna Holt er også kommet med. I tillegg kommer Mellan sommarens längtan och vinterns köld i pocketutgave! Gå til Akademibokhandeln og søk etter Persson, Leif.

[24.09.02] Leif G. W. Persson med ny kriminalroman: MELLAN SOMMARENS LÄNGTAN OCH VINTERNS KÖLD . I tillegg kommer hans tidligere bøker i ny pocketutgave! Gå til Akademibokhandeln og søk etter Persson, Leif.

Leif G W Persson er svensk, professor i kriminologi, og forfatter av - i hvert fall - tre gode kriminalromaner. De tre romanene jeg har kjennskap til, er:

  • Grisfesten (1978) Norsk utgave Grisefesten 1979
  • Profitörerna (1979) Norsk utgave Profitørene 1980
  • Samhällsbärarna (1982) (Ikke på norsk?)

Bøkene er i dag ikke å få i bokhandelen, men kan noen ganger skaffes fra et antikvariat, se hos http://www.antikvariat.net/.

I tillegg til kriminalromanene, har Persson skrevet et betydelig antall akademiske bøker om kriminalitet og forbrytere. (Søk etter Persson, Leif? på BIBSYS).

Sammen med Jan Guillou har han skrevet: Om jakt og jegere : fra Fagerhult til Sibir. Persson og Guillou har sammen skrevet manus til TV-seriene om politikvinnen Anna Holt. I disse TV-seriene opptrer politimannen Jarnebring, ham treffer vi første gang i Grisfesten.

Alle de tre bøkene er filmet:Grisfesten under navnet Mannen från Mallorca, Samhällsbärarne med tittelen I lagens namn.

Persson er en samfunnskritisk forfatter, dette gjør ham ikke mindre lesverdig.

Denne siden ble sist oppdatert 16.10.2004

You are visitor number:

© janeriks Jan Erik Frantsvåg 2001 Reg.nr NO 983 140 831
Kontakt oss på e-post: mn@janeriks.no