janeriks
Hjem Bøker Auksjoner Engelsk/English
Hobbyer Om janeriks
Tilpasset søk

In Association with Amazon.co.uk

 In Association with Amazon.com

Tradera.com

 

K. A. Straumsvågs antikvariat med vinterliste
Nynorsk antikvariat katalog 69 - julekatalogen 2006
Cappelens antikvariat katalog 422: Varia
Barnas Antikvariat liste 56 eldre barnebøker
Flere boknyheter

[21.11.06] Hurra! Donaldismen er kommet i ny utgave med nye forord og etterord, og et par nye kapitler. En gledesdag for alle Donaldister!

[27.01.03] Cappelens Antikvariat med katalog 410 Januar 2003. Ikke noe spesielt tema, men mye for enhver smak. Jeg merker meg de bakvendte bøkene, en god del moderne dedikasjonseksemplarer, Finnur Jonssons oldnorske og oldislandske litteraturhistorie, 1. utgaver av Astrid Lindgren (på svensk), Carl Lumholtz og mange, mange fler.

25.01.02 Ex Libris (på norsk: Lyden av leselykke) av Anne Fadiman er en bok om mennesker som har glede av bøker - en noe eksentrisk familie, med litt sære interesser.[mer]

02.08.01 Evige venner.... en liten bok om bøker og bokglede[mer]

Bøker

Bøker er den beste gave - også til en selv. Men bøker koster mye, så man må tenke seg om hva man kjøper og hva det koster.

Selv har jeg stor glede både av bokhandel, bokklubb, antikvariater, bruktbokhandler, internettauksjoner og internettbokhandler. De har hver sine fortrinn og hver sine bruksområder.

Bokhandelen er jo det sted hvor man før kjøpte bøker - med betjening som var glad i bøker, kunne bøker og kunne gi råd og veiledning. Bokhandelen har etter hvert blitt mer supermarked-lik, med sjokkselgere, bokstabler, basisvarer og en betjening som av og til kan litt om bøker.  Egner seg vel til julegaver og til å handle kurante bøker som man vil ha .

Bokklubber har det med årene blitt stadig flere av, jeg har vært medlem av de fleste men har nå bare noen få igjen. De har blitt stadig likere, med stadig mer merkevarefokusering og mindre interesse for å gjøre gode bøker tilgjengelig for flest mulig. Likevel, av og til oppdager man gjennom bokklubbene bøker man får lyst til å bli bedre kjent med. Og gjennom medlemsbladene får man omtale av nye bøker og kan i ro og mak finne ut om dette kan være en interessant bok for en selv.

http://www.bokklubbene.no/ er De norske bokklubbenes hjemmeside. De viktigste bokklubbene i denne gruppen er:

  • Den norske bokklubben - klassiske verker, norsk skjønnlitteratur.
  • Bokklubben nye bøker - moderne skjønnlitteratur og debattbøker.
  • Dagens bok - aktuelle skjønnlitterære bøker og sakprosa.
  • Bokklubbens barn - kvalitetsbøker for barn i flere aldersgrupper, både skjønnlitteratur og faktabøker.
  • Ungdomsbokklubben - litteratur for dem mellom barn og voksen

Vil du vite mer eller få råd om hvilken bokklubb som kan passe for deg; send meg en e-post - jeg verver deg gjerne.

Konkurransen om medlemmene er hard, så det er som regel lite du forplikter deg til ved å bli medlem.

Cappelens bokklubb er også en bokklubb med seriøs litteratur, både skjønnlitteratur og fagbøker.

Hjemmets bokklubb er for dem som vil ha innbundne underholdningsromaner. Selv mener jeg at bøker først og fremst skal være billige og ta liten plass, så jeg kjøper heller disse bøkene i kiosken et halvt år senere.

Internettauksjoner er i grunnen en slags bruktbokhandel på nett - med mye rart du ikke kunne tenkt deg å eie, merkelige beskrivelser, fantasipriser på bøker du vet er dusinvare og ligger i 10-kronerskassene hos seriøse antikvariater - men av og til akkurat det du er på jakt etter. Du kommer i kontakt med mange forskjellige mennesker, noen er det hyggelig å sende e-post til, andre kunne du kanskje godt unnvært... Og på internettauksjoner kan du selv selge det du måtte oppfatte som godt unnværlige hyllevarmere og støvsamlere, som ektefellen av og til spør om er helt nødvendig å ha stående fremme...

Internettbokhandler er de profesjonelle supermarkeder, med langt flere bøker til salgs enn det noen fysisk bokhandel vil kunne makte. Ofte er bøkene billigere enn i noen vanlig bokhandel, og du får dem raskt levert - noe avhengig av avstand og betalingsvilje. Jeg har god erfaring for at utenlandske fagbøker fås både billigere og raskere her enn via bokhandel.

Denne siden ble sist oppdatert 27.11.2006 .

You are visitor number:

© janeriks Jan Erik Frantsvåg 2001 Reg.nr NO 983 140 831
Kontakt oss på e-post: mn@janeriks.no