janeriks
Hjem Bøker Auksjoner Engelsk/English
Hobbyer Om janeriks
Tilpasset søk
 

 

Slektsforskning

Slektsforskning er en populær hobby, som drives av mange. Den kan drives på mange nivåer, fra skikkelig forskning på høyt vitenskapelig nivå, til systematisering av informasjon samlet og utgitt av andre.

Slektsforskningen kan - og bør - inneholde et element av innsamling av informasjon fra familiens eldste - om familiens liv og virke i gamle dager. Lydbånd og penn og papir er viktige hjelpemidler. Snakk med de gamle, og be dem om å skrive ned fortellinger fra sine yngre dager. Samle sammen bilder og gjenstander, og få tatt gode kopier/bilder/skann av dette til senere bruk. Ikke vent til senere, da er de gamle borte og det er ofte tingene deres også.

Deltakelse i lokalhistorielag, lokale slektsforskerforeningen og DIS (foreningen Databehandling i slektsforskningen) vil kunne gi nyttige tips, kontakter og impulser.

Når du skal systematisere all informasjonen, trenger du et slektsforskningsprogram. Det er flere å velge mellom, det perfekte programmet finnes ikke. Dersom du skal gjøre en del forskningsarbeid selv (det blir fort til det) trenger du et program som har god funksjonalitet for å behandle kilder. DIS har oversikt over aktuelle programmer.

Det finnes mye litteratur som kan være av nytte for en slektsforsker, se mer om dette på egne sider.

Denne siden ble sist oppdatert 20.07.2004

You are visitor number:

© janeriks Jan Erik Frantsvåg 2001 Reg.nr NO 983 140 831
Kontakt oss på e-post: mn@janeriks.no