janeriks
Hjem Bøker Auksjoner Engelsk/English
Hobbyer Om janeriks
Tilpasset søk

In Association with Amazon.co.uk

 In Association with Amazon.com

Tradera.com

 

Internettbokhandler

Internett er i ferd med å ta over mye av handelen, også med bøker. Selv handler jeg en del bøker over internett, blant annet fordi det ofte er billigere og fordi utvalget er bedre.

Kostnadene ved å handle på internett er selvfølgelig bokprisen, men i tillegg kommer frakt. Betaling skjer med kredittkort, og det bør neppe være betenkelig å oppgi kredittkortnummeret til en seriøs internettbokhandel.

Norske internettbokhandler:

Navn

Frakt

Kommentar

 

Oversikt

Boknett.no lenkeside

kr 35 innenlands

Den beste og enkleste norske

 

Norli

Bra på svensk og dansk

Haugen bok

Fraktfri, leverer mot faktura

God på verker og spesialtilbud

Gnist

Kr 55 innenlands, faktiske kostnader utenlands. Leverer mot faktura.

Samarbeid mellom universitetsbokhandlene Tapir (Trondheim), Studia (Bergen) og Akademika (Oslo). Mye du ikke finner andre steder

mao.no

Kr 25 i Norge, 50 i Norden, 100 resten av verden. Leverer mot faktura.

Bokklubbens internettsatsing. Flittige anmeldere kan tjene seg penger til bokkjøp hos mao.no

Sverige

Akademibokhandeln

"Fraktkostnader tillkommer" - hyggelig erfaring.

Den eneste svenske som sender til utlandet for en fornuftig kostnad

AdLibris

Sender ikke til utlandet

Netbokhandeln

Sender ikke til utlandet

Internetbokhandeln

I

Sender ikke til utlandet

Danmark

e-boghandel.dk

Leveringsgebyr DKK 79 til Europa

"Sender over hele kloden"

 

  • For norske bøker er den største rene nettbokhandel. Priser fra vanlig bokhandelpris til betydelig rabatt. Godt utvalg i norsk, bra også på engelsk. Frakttillegg kr 35 uansett bestilling.
  • I USA er den klassiske nettbokhandelen Amazon. (Se i menyen til høyre). Den er gigantisk, og har operert i mange år. Mye bra rabatter, men skal du ha bøkene raskt kan frakten bli dyr - i motsatt fall får du vente i ukevis (8-10 uker). Er du tålmodig kan du gjøre mange bra kjøp. Normalfrakt USD 4 i grunnbeløp pluss USD 1,95 per bok - frakttid 8-10 uker.
  • Amazon har en avlegger i Storbritannia. (Se i menyen til høyre). Noe annet utvalg av bøker, andre rabatter, fortsatt bra priser og frakten er ikke avskrekkende (grunnbeløp GBP 2,95 pluss GBP 1 per bok) samtidig som leveringen skjer hurtig - ofte bare noen få dager, avhengig av leveringstiden som er oppgitt for den enkelte bok.

Internettauksjoner

Mer om internettauksjoner

Mye bøker å finne på auksjoner - mye rart, men også mye spennende. Her handler du med enkeltpersoner, og normalt må du betale kontant på forhånd. Til utlandet er det vanlig å sende kontanter i posten - overførsler koster rett og slett for mye når det er snakk om mindre beløp. Selv har jeg handlet mye på denne måten, ennå har det ikke vært noen problemer. Vanligvis har de du handler med (og etterhvert også du) en karakter som du kan kikke på - de man handler med legger igjen beskjed om de er fornøyd eller ikke, og du får et tall som sier noe om hva de andre synes om deg. Har du høy karakter er du vanligvis til å stole på.

Denne siden ble sist oppdatert 20.07.2004

You are visitor number:

© janeriks Jan Erik Frantsvåg 2001 Reg.nr NO 983 140 831
Kontakt oss på e-post: mn@janeriks.no