janeriks
Hjem Bøker Auksjoner Engelsk/English
Hobbyer Om janeriks
Tilpasset søk

In Association with Amazon.co.uk

 In Association with Amazon.com

Tradera.com

 

Aschehoug krim

I denne serien utgir Aschehoug de norske bøkene som tidligere har vært utgitt i innbundet utgave. Innholdet er like bra i pocketbøkene!

Jeg lenker til billigutgavene, dersom bøkene ikke er tilgjengelig der lenker jeg til andre utgaver. Om ingen utgaver er tilgjengelig, prøv antikvariatene.

Unni Lindell

Rødhette (2004) er en psykologisk grøsser/kriminalroman som utspiller seg i et lite miljø et tenkt sted i nærheten av Tromsø. Mye av det som skjer har med forhold mellom tre søstre og deres mor å gjøre, og trådene går tilbake til barndommen.

Tom Kristensen

debuterte med finansthrilleren En kule. Kristensen er selv både ingeniør og siviløkonom, og har førstehånds kjennskap til det finansmiljøet han skildrer i denne romanen og etterfølgerne Hvitvasking og Freshwater. Han skriver bra, både plottet og persontegningen holder mål.
I Profitøren er det snusk fra krigens dager som er på vei til overflaten i et norsk rederi. Høyt tempo og bra driv, godt plott. Men noen ubetydelige småtabber som ikke har med plottet å gjøre drar ned helhetsinntrykket. F.eks. å skrive at en stipendiat skriver på en doktorgrad ved siden av jobben. Jobben for en norsk stipendiat er å skrive på en doktorgrad, punktum.

Tom Egeland

er et nytt bekjentskap for meg. Etter å ha irritert meg gjennom Dan Browns oppskrytte romaner oppdaget jeg Egelands bok Sirkelens ende. Den har ikke samme driv som Browns bøker, men jeg synes den er bedre. Handlingen er mer troverdig, personene langt mer sympatiske og plottet ikke like søkt som hos Brown. Og Egeland skriver godt. Øvrige bøker er

Kim Småge [mer]

er en etablert kriminalforfatter, hun debuterte i 1983 med kriminalromanen Nattdykk. Titler i denne serien:

Denne siden ble sist oppdatert 18.09.2006

You are visitor number:

© janeriks Jan Erik Frantsvåg 2001 Reg.nr NO 983 140 831
Kontakt oss på e-post: mn@janeriks.no