janeriks
Hjem Bøker Auksjoner Engelsk/English
Hobbyer Om janeriks
Tilpasset søk

In Association with Amazon.co.uk

 In Association with Amazon.com

Tradera.com

 

Bladkompaniet krim

Denne serien startet i 2002. Jeg opplever den som klart todelt:
Halvparten av serien er masseprodusert og heller dårlig utenlandsk krim, som man gjerne kan unnvære. Den andre halvparten er norske krimdebutanter, som - selv om kvaliteten varierer - er hyggelig lesning.

De bøkene jeg har lest er (jeg hopper over de dårlige utenlandske):

14. Tor Ole Kværner: Det femte korset En politimann med ganske tette kontakter til narkotikamiljøet opplever litt vel mange dødsfall i kretsen rundt sin samboer. Kompetent debut, lesverdig.

13. Ditlef Vellesen: Den fjerde tjeneste.En marineoffiser lar seg verve til tjeneste for "den fjerde tjeneste", den hemmelige sikkerhets- og etterretningstjenesten ikke engang Stortinget vet om, som arbeider på siden av FO/S, FO/E og PET. Plottet og personene henger bedre sammen i denne boken enn i Vellesens debut (se nr 6), fortsatt ikke helt på plass men fortjener å bli lest.

12. Willy Ustad: Drapsbølge Ustad er ikke debutant, men har ikke skrevet mye krim. Også som krimforfatter viser han at han kan håndverket, både språk, persontegning og plott holder i massevis.

11. Frode Granhus: Hevneren Spennende debut fra nordnorsk miljø (Lofoten?). Bra miljø- og persontegning, plottet skurrer kanskje litt men absolutt lesverdig.

9. Willy Ustad: Mørklegging

8. Fredrik Rostrup: Lucifers linje Noe overspent og lite overbevisende krim/thriller med en del referanser til det samme stoffet som Dan Brown benytter i Da Vinci-koden.

6. Ditlef Vellesen: Det vokser ikke roser i Massawa. En nokså usammenhengende spenningsroman med mye av handlingen lagt til Massawa. Ikke troverdig, og plottet er for springende.

5. Lars Tore Bøe: Det femte bud

3. Bjørn Erik Thon: Svart kappe Kompetent og lesverdig krim.

1. Bjørn Erik Thon: Den tause klienten Krimdebut, som har resultert i en bok til i denne serien (se ovenfor, nr 3) og nylig en bok (Den enes død) utgitt av - av alle forlag! - Schibsted. Thon er jurist, og arbeider til daglig som forbrukerombud. Hans "helt" - kanskje like mye antihelt? - er advokaten Peder Balke, som strever med familieliv og ekteskap.

Denne siden ble sist oppdatert 06.02.2005

You are visitor number:

© janeriks Jan Erik Frantsvåg 2001 Reg.nr NO 983 140 831
Kontakt oss på e-post: mn@janeriks.no